IPL (Intensive Pulse Light)

 • Definitief ontharen met IPL een bewezen succes

  Maak een einde aan de vaak langzame, lastige en pijnlijke manier van ontharen.Scheren, harsen, epileren en ontharingscrèmes behoren tot het verleden met een nieuwe en uiterst snelle ontharingsmethode: het Ellipse-systeem. Hierbij wordt gebruik gemaakt van veilig , zichtbaar licht en waarmee ongewenst haar overal op het lichaam binnen enkele minuten kan worden verwijderd.

  Hoe werkt de behandeling met IPL?
  Het zichtbare licht word omgezet in warmte en geabsorbeerd door het pigment van de haar. Deze warmte wordt vervolgens via de haar naar het haarzakje gevoerd. Dit haarzakje wordt behandeld waardoor er geen nieuwe haar meer kan groeien.

 • Kunnen alle haren worden behandeld?
  De behandeling is afhankelijk van de absorptie van licht in het haarpigment én de huidskleur. Een blanke huid met donkere haren biedt het beste resultaat. Voor donkere haren op een getinte huid zijn in het algemeen iets meer behandelingen nodig. Het Ellipse-systeem is uitgevoerd met unieke software, waarmee instellingen voor allerlei soorten haar en huidskleuren zijn voorgeprogrammeerd. Zo wordt de intensiteit aangepast aan elk huid- en haartype.

  Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
  Haargroei is een cyclisch proces: haarzakjes bevinden zich afwisselend in een rust- en groeifase. Alleen in de groeifase bevatten haarzakjes een haar en kunnen dan worden behandeld. Haarzakjes in de rustfase moeten dus ‘wachten’ tot ze zich in die periode van groei bevinden en door middel van de Ellipse behandeld kunnen worden. Hierdoor is het noodzakelijk de behandelingen te herhalen totdat alle haarzakjes door de groeifase zijn gegaan.

 • De duur en periode van de groeicycli zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals de plek op het lichaam waar de haargroei voorkomt, de dichtheid en dikte van het haar, etnische afkomst, de hormonale situatie en leeftijd. Over het algemeen heeft u 5 tot 8 behandelingen nodig, elk met een tussenliggende periode van 1 tot 3 maanden.

  Voor- en nazorgsmaatregelen
  Het is van belang om vanaf 4 weken vóór de behandeling geen haren meer te epileren of te harsen . Zo zijn er zo veel mogelijk haarzakjes met haar aanwezig, die vervolgens door het licht kunnen worden behandeld. Omdat uw huid bruin wordt door toename van pigment , is het ook raadzaam om niet te zonnebaden voor en tijdens de behandelingsperiode. Als u dit wel doet, neemt ook uw huid de lichtenergie op, waardoor de behandeling minder effectief is. Het is aan te raden om te veel zon te vermijden en om gedurende een paar weken na de behandeling een zonnebrandcrème te gebruiken (factor 30).

 • Prijsindicatie behandelingen
  De onderstaande prijzen zijn per behandeling. Gemiddeld zijn slechts 5 behandelingen nodig. Voor het gezicht zijn doorgaans iets meer behandelingen nodig. Het betreft gemiddelde prijzen, die zowel naar beneden als naar boven aangepast kunnen worden, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Combinatieprijzen zijn mogelijk. Tijdens het intake-gesprek kunnen deze worden besproken.

  Prijsindicatie ontharen
  •  Gelaat € 30,- – € 70,-
  •  Oksels € 30,- – € 50,-
  •  Bikinilijn € 70,- – € 110,-
  •  Onderbenen € 150,- – € 200,-
  •  Schouders/rug € 75,- – € 150,-

  In combinatie zijn de prijzen voordeliger.

  Interesse?  
  Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en een afspraak voor een gratis proefbehandeling. Wij hebben reeds 15 jaar ervaring met deze methode: een bewezen succes. Wij zijn Anbos gediplomeerd. Zodoende kunt u bij de meeste zorgverzekeraars in aanmerking komen voor een vergoeding voor het ontharen van het gelaat.